Moderní pekárny

Čas jde nezastavitelně kupředu a spolu s ním také moderní technologie. Pekařství není v tomto ohledu žádnou výjimkou, a i v tomto oboru se používají nejmodernější gastronomická zařízení pro usnadnění práce a také automatizaci výroby. Novodobé pekárny už dávno nevypadají jako místnosti zaprášené moukou s velkými pecemi a deskami, na kterých se pečivo nakládalo do pece. Velká část procesu bývá automatizována, aby se zkrátil čas požadovaný na výrobu. Dokonce i malé pekárny nebo provozovny používají speciální gastronomické zařízení pro usnadnění výroby. Jednou z firem, která se specializuje na výrobu technologií pro pekárny je značka Unox.

Pečení začíná od těsta

Dobré těsto je základ dobrého pečiva. Časy, kdy jsme těsto nechávali vykynout v misce pod utěrkou jsou již dávno minulostí. Dnes se nám o takovou práci postará například speciální gastronomická kynárna unox. Taková kynárna unox se prodává v různých velikostech a také v manuální, nebo digitální verzi. Co je největší výhodou? Kynárna unox se nám postará o správné kynutí těsta, přesně do toho ideálního stavu, aby byl výsledný produkt nejchutnější.

Pečeme koblížky

Koblížky byly vždy velice žádaným produktem, na kterých si lidé pochutnávají už spousty let. O nakynutí těsta se nám postará kynárna unox, ale co dále? Budeme potřebovat i kvalitní lahev na šlehačku! Ano, koblížky se šlehačkou jsou velice oblíbené, a proto pokud chceme mít jistotu, že její chuť bude prvotřídní, měli bychom si připravit svou vlastní. K tomu však budeme potřebovat kvalitní lahev na šlehačku. Nikdy jste o takovémto zařízení neslyšeli? To vůbec nevadí, lahev na šlehačku můžete najít prakticky v každém obchodě, který se specializuje na gastronomický průmysl. Obecně se ale při plnění koblížků kladou meze snad jen fantazii a náplní tedy může být cokoliv. Nejznámější verze jsou ty s marmeládou, ale nejoblíbenější (alespoň pro mne) jsou ty ručně dělané s horkou čokoládou, Nutellou nebo karamelem. Kdo jednou ochutná teplý koblížek plněný Nutellou, už nikdy nebude chtít nic jiného.

 

+There are no comments

Add yours