Nejoblíbenější Italská specialita, aneb jak se peče pizza

Pizza se v posledních letech stala jedním z nejoblíbenějších jídel. No řekněte sami, existuje dnes vůbec někdo, kdo alespoň jednou za čas nestráví večer u oblíbeného filmu, který zajídá chutnou pizzou? Tohle jídlo je naprosto skvělé hlavně svou všestranností, můžeme na něj totiž dát prakticky cokoliv, co nám chutná. Z čeho se tedy skládá taková pizza? Nejdůležitější je vždy samotný kuchař, hned potom to je těsto – které na kuchaři závisí a na sám konec to jsou ingredience. Ingredience pizzy jsou z menu prakticky vždy stejné ale pizza vždy chutná jinak. Je tomu tak hlavně z toho důvodu, že každý kuchař připravuje těsto tak trochu jinak. Není to jen jeho tloušťka, ale také samotná chuť. Dnes se ale na pizzu podíváme trošku z jiné stránky. Jak se nazývá nástroj, používaný k pečení pizzy, ale prakticky každý zapomíná na jeho přidanou hodnotu?

Magický nástroj k přípravě pizzy

Je to lopata na pizzu! Těm, co uhodli srdečně gratulujeme ke zlatému bludišťákovi. Lopatka na pizzu je nástroj, používaný k vkládání a vykládání pizzy ven z pece. Pece na pizzu v gastronomickém průmyslu se totiž liší od těch, které máme doma. Ty originální používají tuhé palivo a není tedy možné pizzu vkládat kvůli teplotě samotnýma rukama. Lopaty na pizzu jsou tedy nepostradatelným nástrojem každého kuchaře, který připravuje pizzu. Ať už tedy patříte k jakémukoliv ze dvou základních druhů osob milujících pizzu, ano, mluvíme tu o pizze s ananasem, nebo bez ananasu, vždy Vám bude potřeba kvalitní lopata na pizzu.

+There are no comments

Add yours